Migrantenkerken laten van zich horen

Geplaatst: 11 oktober 2015 in Uncategorized

Mailtje van SKIN:

Bericht voor de landelijke kerken, plaatselijke kerken en gemeenten en christelijke organisaties die betrokken zijn bij het vluchtelingenwerk
 
Wij verzoeken u dit bericht breed te verspreiden. In veel plaatsen in Nederland spelen kerken een rol in de opvang van en hulpverlening aan vluchtelingen. Allerlei christelijke (koepel)organisaties waaronder Missie Nederland, Nederlandse Zendingsraad, Prisma en Raad van Kerken pleiten in dit verband voor een menselijke benadering, waarin christenen een constructieve rol kunnen spelen.
Samen Kerk in Nederland (SKIN), de landelijke vereniging van migrantenkerken en internationale kerken in Nederland, doet daarbij een dringend beroep op de initiatiefnemers om zo veel als mogelijk is, migrantenkerken en internationale kerken in hun omgeving bij dit werk te betrekken.
Veel migrantenkerken hebben leden die ook vluchtelingen zijn (geweest) en soms getraumatiseerd in ons land aankwamen. Christenen uit de huidige conflictgebieden in het Midden-Oosten en in Afrika hebben in een aantal plaatsen in Nederland hun kerken gevestigd, waarin de taal, cultuur en kerkelijke traditie van de landen van herkomst identiteitsbepalend zijn. Vanuit hun ervaringsdeskundigheid en kennis van de talen en culturen van vluchtelingen kunnen zij een belangrijke bijdrage vervullen.
In de bedoelde samenwerking ligt voor de autochtone Nederlandse kerken en christelijke organisaties een kans contacten op te bouwen met migrantenkerken. Daarin ligt de mogelijkheid besloten om samen te werken aan effectieve hulp voor de vluchtelingen en de opbouw en uitbouw van de kerk van Christus in Nederland.
Voor informatie kunt u terecht bij SKIN via de onderstaande contactgegevens (het liefst per e-mail).

Samen Kerk in Nederland (SKIN) / Together Church in The Netherlands
Koningin Wilhelminalaan 5
3818 HN Amersfoort
T 033 44 50 655
M 06 49 63 33 58
W
www.samenkerkinnederland.nl
E  
info@skinkerken.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s